Bakgrundsljud avgiftsfritt i mobilen

Så kan du kringgå begränsningen och lyssna på Youtube Music gratis

En begränsning med Youtube Music som annars har en av de mer användbara gratisversionerna av sin tjänst är att du inte får lyssna på musik i appen utan att ha den öppen och skärmen på.

Publicerad Uppdaterad


Det går faktiskt att kringgå begränsningen att spelaren måste vara öppen för att du ska kunna lyssna på gratis musik.

Så här gör du

1) Gå till music.youtube.com i mobilens webbläsare. I vårt exempel har vi valt Chrome som finns på nästan alla Androidmobiler. Motsvarande inställning finns dock i alla mobila webbläsare.

2) Klicka på de tre prickarna i övre högra hörnet för att komma åt Chromes inställningsmeny.

3) Kryssa i rutan “datoranpassad webbsida”. Genom att webbläsaren identifierar sig som dator istället för mobil kommer den att bete sig som Youtube Music på datorn, där begränsningen med webbläsaren i förgrunden saknas.

4) Du får nu en betydligt fulare webbsida, där du förmodligen måste zooma in och panorera runt för att hitta din musik. Men du kan nu fortsätta att spela musiken även när du är inne i andra appar eller skärmen är av.

5) Telefonen kan ändå välja att gå ner i viloläge och stänga av musiken ibland när skärmen är av. Om detta händer, väck telefonen, ta upp musikkontrollen och tryck på play så börjar den igen. 

Det här är en del av vår stora genomgång av Spotify-tips och Spotifys konkurrenter och vad de kan erbjuda för fördelar. Artikeln publicerades i sin helhet exklusivt för Plus-medlemmar tidigare i år. Som Plus-medlem får du samlade tips först, exklusiva artiklar och fördjupande artiklar. Dessutom en rad oliak rabater och förmåner.