Tips

Så sparar du musikfiler till Galaxy Watch

Spotify är inte det enda sättet att få musik till Samsung Galaxy Watch.

Visst finns Spotify för Galaxy Watch och Wear OS, men vill du ha ett gäng låtar att lyssna på under träningspasset och inte kräver så mycket omväxling kan ett par lagrade mp3-filer direkt i telefonen fungera minst lika bra. Dessutom kan det vara en fördel ur batterisynpunkt. 

Precis som det mesta andra när det gäller inställningar sköter du detta i telefonens app Galaxy Wearable.

1. Börja med att gå till Klockinställningar och sedan Hantera innehåll. Här hittar du inställningar både för musik och för hur bilder ska hanteras när de synkas mellan telefon och klocka. 

2. Under Musik och Spår på klockan kan du trycka på plus-tecknet för att söka upp lokala filer på din telefon och sedan lägga till dem. Du kan även se till att dessa lagrade filer uppdateras i takt med att du lägger till nya filer i telefonen, att det uppdateras automatiskt alltså.

3. När detta är klart går det att lyssna på musiken direkt med trådlösa hörlurar så telefonen kan lämnas hemma om du vill det.

Det här tipset har tidigare publicerats exklusivt för Plus-medlemmar på Mobil.se. Här kan du bli Plus-medlem och därmed få direkt tillgång till alla artiklar på Mobil.se och dessutom ta del av förmånliga erbjudanden och rabatter. Som plusmedlem så får du samlade tips och många andra fördjupande, vägledande artiklar. Tipset publicerades ursprungligen här när vi gav plus-medlemmar tips på funktioner i Samsung Galaxy Watch.