S21 vs S22

Samsung Galaxy S22-serien – välj rätt: S21 Ultra ett starkt alternativ

Samsungs nya S22-serie av telefoner innebär en nyordning och eftersom S22 Ultra skiljer sig så mycket från de övriga kan S21 Ultra vara et alternativ.

Publicerad Uppdaterad

Vilken Galaxy S22, eller S21?

Fråga: Jag funderar på att byta mobil framöver och undrar vilken av Samsung Galaxy S22-modellerna jag ska välja, eller om kanske en S21 är bättre val?

Elias Nordling svarar: Vilken av dem du väljer beror på hur mycket du vill betala, hur stor telefon du vill ha och om du vill ha superkamera och penna. Om du vill ha en så smidig mobil som möjligt är Samsung Galaxy S22 bäst. Vill du ha större skärm men inte lägga hur mycket pengar som helst på mobilen och bästa kameran och penna inte är så viktigt är Galaxy S22 Plus ett bra alternativ som ändå känns kompakt för sin storlek. Vill du ha inbyggd penna och superkamera och bryr dig inte om priset är det Galaxy S22 Ultra som gäller. Men struntar du i pennan är Galaxy S21 Ultra ett intressant alternativ, eftersom den har nästan precis samma kameror. Samsung Galaxy S21 och S21 Plus tycker jag däremot att du kan hoppa över då efterföljarna till dessa känns som ett tydligare lyft i konstruktion och kameror.

Det här är en läsarfråga som vi på Mobilredaktionen svarat på. Som PLUS-medlem på mobil.se kan du både stäla egna frågor och läsa våra svar först av alla.