Spotify Blend

Spotify-tips: Få blandad spellista med dina och vännernas favoriter

Du kan låta Spotify skapa spellistor automatiskt som både du och dina vänner kommer gilla.

Publicerad Uppdaterad

Blanda spellista med vänner

Funktionen Spotify Blend låter dig skapa en autogenererad gemensam spellista för dig och en eller flera vänner. Spotify kommer att skapa en spellista baserad på era gemensamma preferenser och lyssningsvanor, och du kan tillochmed få en siffra på hur väl er musiksmak matchar.

Så gör du: Klicka på sök-knappen i nederkanten av appens huvudsida. Välj Skapat för dig. Tryck på plus-tecknet med “skapa en blend” under. Bjud in de vänner du vill ha med. Upp till tio personer kan vara med. När alla accepterat skapas den gemensamma listan.

För att se hur väl musiksmaken matchar trycker du på de tre prickarna bredvid nedladdningssymbolen. Då får du en procentsiffra på matchningen, och en låt som ni bägge gillar.

Det här är en del av vår stora genomgång av Spotify-tips och Spotifys konkurrenter och vad de kan erbjuda för fördelar. Artikeln publicerades i sin helhet exklusivt för Plus-medlemmar tidigare i år. Som Plus-medlem får du samlade tips först, exklusiva artiklar och fördjupande artiklar. Dessutom en rad oliak rabater och förmåner.