Tips batteritid

Största batteritjuven i Iphone: Så får du skärmen att dra mindre batteri

Skärmen hör till det som mest påverkar batteritiden i din Iphone, men det finns saker du kan göra.

Publicerad Uppdaterad

Det är inte bara i Iphone som skärmen är den enskilda komponent som drar mest batteri. Det gäller alla mobiler, men just här koncentrerar vi oss på batteritips för Iphone och hur du kan göra för att få skärmen att dra mindre batteri. Genom att se över inställningarna kan du få batteriet att räcka längre. Automatisk ljusstyrka är till exempel det som Apple förordar och genom att gå till Inställningar  - Hjälpmedel - Skärm och textstorlek och bläddra längst ner hittar du reglaget för Automatisk ljusstyrka. Det ska alltså vara aktivt. Andra inställningar på området hittar du under 

Inställningar - Visning och ljusstyrka och här vill vi att skärmen ska ha Autolås på till exempel 30 sekunder, så att skärmen inte lyser längre än nödvändigt efter att du använt den.


Det här tipset för bättre batteritid i Iphone har tidigare publicerats exklusivt för Plus-medlemmar på Mobil.se. Här kan du bli Plus-medlem och därmed få direkt tillgång till alla artiklar på Mobil.se och dessutom ta del av förmånliga erbjudanden och rabatter. Som plusmedlem så får du samlade tips och många andra fördjupande, vägledande artiklar. Tipset publicerades ursprungligen i början av februari tillsammans med nio andra tips om hur du kan få bättre kontroll över strömförbrukningen i Iphone och själv förlänga telefonens batteritid.