Annons

Ta kontroll

Tips: Dom kan se när du är online på Instagram – så undviker du det

Inte bara de du följer utan även andra kan se när du är aktiv på Instagram och även när du senast använde appen. Genom att justera inställningarna kan du sätta stopp för det här.

Publicerad Uppdaterad

Så kan du dölja för andra när du senast var online på Instagram

De som ser din onlinestatus är användare som du antingen följer eller skickar meddelanden till. I praktiken innebär det att de alltså kan se illustrerat med en grön liten markering vid ditt namn att du är aktiv i appen och när du inte är det istället när du senast var aktiv. Det anges då som till exempel “Aktiv för 3 tim sedan” eller “Aktiv för 10 min sedan”.

Inställningarna för visning av aktiv status hittar du under Inställningar och integritet, Svar på meddelanden och händelser, Visa aktivitetsstatus. Genom att ha det här reglaget aktivt visar du för de du följer och för de du skickar meddelanden till när du är online på Instagram. Tar du bort en konversation med någon du skrivit till men inte följer tar du samtidigt bort möjligheten för dem att se din status.

Genom att stänga av reglaget så visar du ingen när du är online, men det innebär också att du själv inte kan se några andra användares onlinestatus.

Du som är Plus-medlem här på mobil.se hittar fler användbara Instagram-tips här.