Batteritid i Iphone

Tips: Hitta orsakerna till att Iphone drar för mycket batteri

I Inställningarna i telefonen finns flera verktyg för att hjälpa dig se vad som drar onödigt mycket batteri.

Publicerad Uppdaterad

Det som generellt drar mest batteri i en Iphone är skärmen och mobiluppkopplingen. Appar och andra funktioner som använder både rika mängder mobildata och skärm är alltså de som är de fräckaste batteritjuvarna. Lyckligtvis kan du kontrollera detta i Iphone, för att få en indikation på vad i din telefon som drar mest batteri.

I Inställningsmenyn, under rubriken Batteri hittar du en förteckning över vilka appar som dragit mest batteri under de senaste 24 timmarna respektive de senaste 10 dagarna. Här listas apparna i ordning efter vilka som dragit mest och du kan även se om det skett när appen varit aktiv i bakgrunden, vilket gäller för appar som Google Maps för navigering, Spotify för musik och så vidare. Du kan begränsa bakgrundsaktivitet för specifika appar om du märker att till exempel Google Maps använt bakgrundsaktivitet trots att du inte använt navigering eller helt avinstallera appar du inte tycker att du behöver. 

Rubriken “Hem & Låsskärm” innebär att batterikapacitet förbrukats för att en app skickat en notis som tänt hemskärmen eller för att du helt enkelt tryckt för att tända skärmen själv. 

Det här tipset för bättre batteritid i Iphone har tidigare publicerats exklusivt för Plus-medlemmar på Mobil.se. Här kan du bli Plus-medlem och därmed få direkt tillgång till alla artiklar på Mobil.se och dessutom ta del av förmånliga erbjudanden och rabatter. Som plusmedlem så får du samlade tips och många andra fördjupande, vägledande artiklar. Tipset publicerades ursprungligen i början av februari tillsammans med nio andra tips om hur du kan få bättre kontroll över strömförbrukningen i Iphone och själv förlänga telefonens batteritid.