Annons

Fotokontroll

Tips: Rensa dubbletter, skydda gömda och hitta raderade bilder i Iphone

Ios 16 i Iphone introducerar en rad nyheter för att få bättre koll på dina bilder i fotoalbumet.

Publicerad Uppdaterad

Bilder - dubbletter, gömda och raderade bilder

En rad nyheter har kommit till appen Bilder där de foton och filmer du tar med Iphone hamnar. Först och främst är albumen Gömda och Senast raderade nu låsta, så de kräver Face ID eller Touch ID av dig personligen för att de ska visas. En annan nyhet är att Iphone kan hitta dubbletter i ditt bildbibliotek. 

När Iphone och Icloud letar efter dubbletter så gör den det för att hitta just identiska bilder. Dubbletter visas sida vid sida i albumet Dubbletter och där kan du välja att slå ihop dem eller att radera en version. Slår du ihop dubbletter kommer den bild med högst upplösning att sparas och bilddata som bildtext, taggar, albumtillhörighet och liknande att kombineras i den sparade bilden.

Det här tipset har tidigare publicerats exklusivt för Plus-medlemmar på Mobil.se. Här kan du bli Plus-medlem och därmed få direkt tillgång till alla artiklar på Mobil.se och dessutom ta del av förmånliga erbjudanden och rabatter. Som plusmedlem så får du samlade tips och många andra fördjupande, vägledande artiklar. Det här tipset publicerades ursprungligen här i september då redaktionen vägledde till nya funktioner i Ios 16 för Iphone och Watch OS 9 för Apple Watch som då just hade släppts.