Annons

Ny tjänst agerar mellanhand

Tips: Så ansluter du valfritt Visa eller Mastercard till Apple Pay

Långt ifrån alla banker har ännu anslutit sig till Apple Pay, men med hjälp av tjänsten Curve kan du trots det ansluta valfritt kort.

Publicerad Uppdaterad

Sedan igår är det möjligt att lägga till valfritt Visa eller Mastercard för betalningar i Apple Pay. Förklaringen är att det brittiska företaget Curve har anslutit sig till Apple Pay och agerar mellanhand mellan Apple Pay och din kortutgivare. Det här gör alltså att även den vars bank eller annan kortutgivare inte anslutit sig ändå kan betala med Apple Pay.

Så fungerar det

Curve är en av många nylanserade appbaserade banker. Bolaget ger ut ett Mastercard som du kan betala med i butiker och online. De köp du gör får du sedan summerade i en app så att du kan följa dina inköp och se hur mycket du handlat för. Curve är dock ingen traditionell kortutgivare, utan de köp du gör dras i köpögonblicket från ett av de kort du redan har. Det här kan vara ett bankkort eller ett kreditkort och du ansluter kortet via Curve-appen.

Gratistjänst

Curve erbjuder flera olika kort och grundversionen, Curve Blue kostar inget. Den är gratis att använda och har ingen månadsavgift. Väljer man däremot betalversionen som heter Curve Black och inkluderar en högre nivå av avgiftsfria kontantuttag och även en försäkring tillkommer en månadsavgift på motsvarande ungefär 120 kr. Både Blue och Black fungerar på samma sätt tillsammans med Apple Pay.

Kan även ansluta flera kort

Utöver att låta köpen på Curve-kortet helt enkelt debiteras ditt vanliga kort kan du lägga till flera kort till Curve. Det är en av grundtankarna bakom tjänsten. I Curve-appen kan du innan ett köp välja vilket kort som ska debiteras för köpet. När du sedan betalar med Curve sker debiteringen till det kort som för tillfället är valt i appen.

Anmälan sker i appen

Att ansöka om kortet gör man i Curves app. Appen finns för både Ios och Android, men för tillfället är det bara Apple Pay och inte Google Pay som stöds. När du väl är kund går det att lägga till kortet till Apple Pay direkt från Curves app.