Android 11 och senare

Tips: Så använder du Androids aviseringshistorik

Med Android 12 fick Sony aviseringshistorik i mobilen, men den är oftast av som standard. Så slår du på den.

Publicerad Uppdaterad

Aviseringshistorik och snoozade aviseringar

Är du som jag händer det säkert att du sveper bort en notifiering på ren reflex för att sedan komma på att den där var ju något som du behövde komma ihåg att göra. I så fall kan jag trösta dig med att det sedan Android 11 finns ett aviseringsarkiv. Google har dock gömt funktionen och den är avstängd som standard.

Du slår på aviseringsarkivet genom att gå in i inställningarna, och välja aviseringar. Klicka på Aviseringshistorik. och klicka i använd aviseringshistorik. Efter att du slagit på funktionen kommer gamla aviseringar att finnas kvar här, men bara i 24 timmar, inte längre.

Aviseringarna sorteras i senast stängda och de senaste 24 timmarna, och de grupperas per app för bättre överskådlighet.

När du ändå är inne bland aviseringsinställningarna kan vi tipsa om att slå på funktionen snooza aviseringar, som är av som standard. Med den påslagen kan du när du får en avisering som du vill bli påmind om men inte hinner agera på just nu trycka på väckarklockan med ett z i som syns under aviseringen. Då snoozas aviseringen så att den återkommer senare med ett nytt pling. Standardfördröjningen är en timme, men du kan även välja 15 minuter, 30 minuter eller 2 timmar. Det kan vara bra att veta att om du snoozar ett SMS så kommer inte heller ytterligare SMS-aviseringar från den avsändaren att visas förrän snooze-tiden gått ut.

Det här tipset har tidigare publicerats exklusivt för Plus-medlemmar på Mobil.se. Här kan du bli Plus-medlem och därmed få direkt tillgång till alla artiklar på Mobil.se och dessutom ta del av förmånliga erbjudanden och rabatter. Som plusmedlem så får du samlade tips och många andra fördjupande, vägledande artiklar. Tipset publicerades ursprungligen här.