Sopa misstag under mattan

Tips: Så kan du ångra meddelanden i Imessage när de redan skickats

Imessage

Det går både att ändra i och att helt dra tillbaka sända meddelanden.

Publicerad Uppdaterad

Ångra Imessage-meddelanden

Apple fortsätter att utveckla Imessage även om man hårdnackat vägrar att gå Google till mötes för att förbättra funktionaliteten när meddelanden skickas mellan Iphone och Android-mobiler. Förbättringarna som nu kommit gäller alltså bara när du skickar meddelanden till någon som också har en Iphone.

Med Imessage går det nu att dra tillbaka och ändra i meddelanden du redan skickat. Det finns dock en tidsgräns. Har du skickat ett meddelande du helt vill ta bort från mottagarens telefon kan du göra det inom två minuter efter att det skickats. Redigera ett tidigare skickat meddelande kan du göra upp till femton minuter efter att du skickat det. Båda alternativen kommer upp, så länge de finns tillgängliga, om du trycker och håller in på ett skickat meddelande. Har den du skickat till inte uppdaterat till IOS 16 kan de fortfarande se ett återkallat meddelande. Gör du ändringar i ett skickat meddelande kan även den som har en äldre version av IOS se de ändringar du gör, men det visas snyggare för den som har IOS 16.  

Det här tipset har tidigare publicerats exklusivt för Plus-medlemmar på Mobil.se. Här kan du bli Plus-medlem och därmed få direkt tillgång till alla artiklar på Mobil.se och dessutom ta del av förmånliga erbjudanden och rabatter. Som plusmedlem så får du samlade tips och många andra fördjupande, vägledande artiklar. Det här tipset publicerades ursprungligen här i september då redaktionen vägledde till nya funktioner i Ios 16 för Iphone och Watch OS 9 för Apple Watch som då just hade släppts.