Xiaomi eller inte

Välja ny mobil: Slå till nu eller avvakta?

En Mobilläsare undrar när rätt tid för att köpa ny mobiltelefon är.

Publicerad Uppdaterad

Istället för Xiaomi 12

Fråga: Jag är intresserad av en Xiaomi 12 eller 12 Pro men jag vill ju inte köpa den för att sedan se att en vassare mobil lanserar strax efter. Vilka flaggskepp är på gång just nu och vad kan vi vänta oss av dom?

Erik Mörner svarar: Det här är ju alltid svårt att veta säkert, men vi gör ett försök att spekulera lite. Det finns ändå en hel del klara indikationer på vad som komma skall. Om vi börjar med Xiaomi så är chansen ganska stor att de precis som förra året följer upp 12 och 12 Pro med 12 Ultra och ytterligare flaggskepp i höst. Redan nu har vi fått bekräftat att en ny Xiaomi med kameror tillverkade i samarbete emd Leica dyker upp i juli i år. Näst på tur kan nya tillverkaren Nothing vara, men det handlar troligen om mer av en mellanklassmobil utan den allra vassaste prestandan, därmeot ett lägre pris. Den ska lanseras i mitten av juli. Apples Iphone 14-familj tros dyka upp som vanligt i september denna gång utan Iphone Mini men med sensorpanelen i Pro-versionerna ersatt av två små hål istället för stor sensorpanel. Innan dess väntar vi oss dock entré för nästa generation av Samsungs vikbara Galaxy Z Fold 4 och Galaxy Z Flip 4. Det är huvuddragen av vad vi förväntar oss framöver.   


Som Plus-medlem kan du läsa fler aktuella frågor och svar så fort de publiceras och själv ställa frågor till Mobilredaktionen. Ovanstående fråga är till exempel publicerad sedan tidigare i vår frågesamling från tidigare i år.