Helt utan kvalitetsförsämring

Whatsapp får högupplösta bilder – så skickar du i okomprimerad originalkvalitet

När du skickar bilder i Whatsapp så kan du numera välja på standard- eller HD-upplösning. Det finns även ett sätt att skicka bilder helt utan kvalitetsförlust.

Publicerad Uppdaterad

Nyligen så gick Whatsapp officiellt ut med informationen att du i appen kan välja högre kvalitet på de bilder du skickar. Whatsapp har alltid komprimerat de bilder som skickas, men nu kan du, i både Iphone och i Android, välja att istället skicka bilder i HD. Valet gör du när du klickat i den bild du vill skicka. Då kan du i klicka på HD-ikonen för att skicka i bättre kvalitet. Vilken upplösning bilden får varierar en aning beroende på telefon och ursprunglig upplösning. 

Omväg undviker problemet

Vill du skicka bilder i ursprungskvalitet, helt utan komprimering kan du dock göra det. Genom att istället för att välja kameraikonen när du ska skicka din bild, istället väljer att skicka ett "dokument" så kringgår du komprimeringen. Då får du istället bläddra dig fram till bildfilen, vilket kräver lite fler steg, men i gengäld skickas alltså filen utan bearbetning. Nackdelen är att den inte förhandsvisas som en bild i chattdialogen, utan att enbart filnamnet syns, men å andra sidan går det på det här sättet att skicka bilder med full upplösning.