https://www.mobil.se/tips-tricks/50-b-sta-gratisapparna-till-din-iphone
491136
Tips & Tricks
Lista: Topp 50 gratisappar

50 bästa gratisapparna till din Iphone

Med en ny Iphone är så klart det första du gör att fylla den med appar. Ingen av favoriterna i vår topplista kostar pengar, men övertygar ändå den mest kräsne.

50 bästa gratisapparna

Del 1: Nyheter, väder och musik

Del 2: Spel, lek och verktyg

Del 3: Socialt och foto

Del 4: Hälsa och produktivitet

Del 5: Hitta och livsstil

Sport nyheter och väder

DN.se Mobil

I praktiken så är DN-appen bara en genväg till tidningens mobila webbsida, men när den hör till de abolut bästa i världen så är det inte konstigt att det räcker långt. Mobila webbsidan i sig utnyttjar pekskärmen bra och låter dig svepa i menyn för att se mer och få en riktigt bra överblick över allt aktuellt material DN erbjuder i telefonen. Utöver det kan man i appen men inte på webbsidan till exempel enkelt spara material man vill läsa senare.

Version: 1.0.1 Storlek: 0,5 Mb Språk: Svenska

SVT Play

Gratis tv i mobilen känns som en av 2000-talets bästa idéer, det är så skönt att kunna se nyheterna på väg till jobbet eller en bra serie på kvällen. Att SVT dessutom utvecklat en av de absolut bästa apparna för ändamålet gör inte saken sämre. Du hittar snabbt det du söker men även enkelt nya, intressanta program som du inte ens visste att du ville se. Ska du kolla på tv i mobilen är det här appen du ska ha.

Version: 1.3 Storlek: 2,3 Mb Språk: Svenska

CNN App for Iphone

CNN kallar sig för världsledande på nyheter, men det råder ingen tvekan om att kanalen har tuffare konkurrens än någonsin. Just på Iphoneområdet liugger de dock bättre till än många av konkurrenterna. Appen ger dig förutom nyheter i text och bild möjlighet att se de senaste och viktigaste klippen i videoform. Du kan dela med dig av nyheterna och om du vill så kan du bevaka nyheter om olika ämnen så läser du en nyhet om till exempel Ghadafi så kan du i dne nyheten välja att följa det ämnet och får då alla nyheter om Libyen samlade.

Version: 1.0.3 Storlek: 3,0 Mb Språk: Engelska

Al Jazeera English Live

Många har nog upptäckt kanalen efter deras ingående rapportering från den arabiska våren, men betydligt fler borde upptäcka deras Iphoneapp. Bara det faktum att du här kan få direktsänd nyhetsteve gratis direkt i din telefon förtjänar många lovord. Bilden är bra även över 3G-uppkoppling och vill du ha skriven information och bilder hittar du mobilanpassade sajten inbakad i denna fina tv-app. En av få som visar sin kanal gratis och ständigt live direkt i telefonen.

Version: 1.2.9 Storlek: 2,1 Mb Språk: Engelska

PressReader

Att kunna få fram dina favoriter bland världens dagstidningar kan vara verkligt användbart, och då särskilt om man befinner sig någonstans där internationella tidningar och nyheter inte går att få tag på. Visst kan man hitta massor av nyheter på vanliga webbsidor, men hänvisar någon till en särskild tidning gillar vi att vi kan få fram hela tidningen här. Fullständig tillgång får du dock betala lite för.

Version: 2.4.1 Storlek: 2.4.1 Språk: Engelska

Expressen

Det man snabbt märker med Expressens app är att den ger en nyhetsflashar så fort det händer något viktigt. Det var här jag fick reda på att Maud Olofsson slutar som partiledare för Centerpartiet i stort sett samtidigt som det hände. Appen ger dig utöver det de senaste nyheterna ungefär som på den mobila sajten men man får med lite fler funktioner. Appen laddar in artiklar som på webben vartefter du klickar, så du kan därför inte låta den ladda in artiklar och sedan läsa på ett flyg eller när du av annan anledning inte har täckning.

Version: 1.2 Storlek: 5,5 Mb Språk: Svenska

Yr.no

Har du testat den inbyggda väderfunktionen i Iphone ett par gånger tittar du nästan helt säkert, precis som vi gör, efter ett bättre alternativ. Det som du letar efter finns i appen Yr.no. Det är norska vädertjänsten som levererar och bara det gör att väderprognoserna känns mer träffsäkra än de som Iphone levererar. Funktionerna är också genomtänkta och du kan lägga upp favoriter utöver då att se väderprognoserna och då menar vi med gott om detaljer, för den plats där du befinner dig för stunden.

Version: 1.5.4 Storlek: 4,0 Mb Språk: Svenska

Sportbladet

Det är Sportpladets mobila webbsida som är grunden i appen och ovanpå den finns ett par olika funktioner som ska förenkla. Du kan till exempel del amed dig av nyheter du hittar via Facebook, Twitter, e-post och sms. Innehållet annars är sorterat på olika sporter och det finns många resultat som rapporteras live så du kan ha full koll på favoritlaget även när du själv inte kan följa matchen.

Version: 1.2 Storlek: 1,3 Mb Språk: Svenska

Musik

Shazam

Står du och lyssnar på en låt som du tycker är fantastisk men vet inte vad den heter? Vill du ta reda på det enkelt och effektivt? Då ska du ladda ner appen Shazam. Starta appen, låt den lyssna på ett stycke ur låten och därefter får du reda på vad den heter och vem som gjort den. Appen ger dig även möjlighet att köpa musiken via Itunes, hitta låttexter och dela med dig av musik via Facebook och Twitter. Kul!

Version: 4.6.0 Storlek: 8,4 Mb Språk: Engelska

Spotify

Med ett betalkonto och appen Spotify i din Iphone har du musik så det räcker och blir över, fler än 13 miljoner låtar för att vara precis. Allt presenterat i ett snyggt och lättillgängligt gränssnitt med möjlighet till spellistor och att kunna spela musiken även när du inte är uppkopplad mot internet. Musiken synkar du trådlöst och du kan mixa in låtar som du har i datorns lokala musikbibliotek. Bättre kan det inte bli.

Version: 0.4.18 Storlek: 8,1 Mb Språk: Engelska

Songify

Underhållningsvärdet är stort när det kommer till appen Songify, speciellt om du vill imponera på vännerna. Du talar in en text, gärna en som rimmar, i normal samtalsrytm och sedan gör appen om dina inspelade meningar till en låt. Det finns ett stort utbud musiksnuttar, även om en del kostar pengar, och resultatet blir ofta grymt kul. Appen är gratis så det är bara att ladda ner och testa.

Version: 1.0.3 Storlek: 17,8 Mb Språk: Engelska

Tunein Radio

Radion är långt ifrån ett dött medie även om vi kanske inte alltid lyssnar på den på ett traditionellt sätt nuförtiden. Appen Tunein Radio gör radiolyssnandet smidigare eftersom du får över 50 000 radiokanaler rakt in i din Iphone. Stöd för Air Play, möjlighet att spola i livesändningar och en väl utbyggd sökfunktion gör den här appen till en riktig vinnare. Och så är den ju snygg också.

Version: 2.0.1 Storlek: 10,7 Mb Språk: Engelska

Remote

Apples egna app för att styra Itunes och Apple TV. Du har med andra ord Remote i mobilen eller surfplattan och byter låt, fixar spellistor och annat kul som om du stod framme vid datorn. All kommunikation sker trådlöst över ditt hemmanätverk. Gränssnittet är extremt smidigt. Ska du ha någon fjärrkontrollsapp är det den här du ska ladda ner.

Version: 2.1.1 Storlek: 14,8 Mb Språk: Svenska, engelska

SR Play

Precis som SVT har Sveriges Radio sin egen app i App Store. Det är smidigt att bläddra bland alla program och kanaler, och det är lätt att hitta det material man är ute efter. En stor fördel är att du kan ladda ner podsändningar direkt i appen vilket gör att du kan lyssna på dem även när du inte har internetuppkoppling. Och arkivet är en skattkammare.

Version: 4.2.4 Storlek: 1,4 Mb Språk: Engelska

50 bästa gratisapparna

Del 1: Nyheter, väder och musik

Del 2: Spel, lek och verktyg

Del 3: Socialt och foto

Del 4: Hälsa och produktivitet

Del 5: Hitta och livsstil