https://www.mobil.se/tips-tricks/anv-nd-mobilen-som-webbkamera
306796
Tips & Tricks
Två flugor i en smäll

Använd mobilen som webbkamera

Med hjälp av bluetooth och rätt applikationer kan du enkelt använda din mobiltelefons kamera som trådlös webbkamera för din PC.

Varför lägga pengar på att skaffa en webbkamera till din dator när du redan har en kamera på din mobiltelefon du kan använda? Mobiola Web Camera är ett program som på ett enkelt sätt låter dig koppla samman din telefon med din dator för att komma åt kameran i den. Vad är då fördelen med att ha mobilen som webbkamera? Framförallt är det att du kan placera kameran var du vill eftersom den är ansluten till datorn utan sladd – via bluetooth eller wifi. En nackdel är dock att mobiltelefonen kanske inte alltid är så lätt att ställa upp så att du får rätt kameravinkel på dig själv.

Mobiola är ett program som finns för de flesta smartphone-mobiler, utom Android och Iphone. Programmet fungerar i huvudsak likadant oavsett plattform. Vi valde att testa Mobiola på en HTC Touch Pro med Windows Mobile. I den här versionen av programmet visade det sig att det inte fanns något bluetooth-stöd (vilket finns på Symbian-versionen av programmet). Vi kopplade istället ihop telefonen med datorn via wlan. Förutom att sända bilder från mobilens kamera går det även att sända ut det som visas på mobilens skärm - kul när man vill visa bilder eller annat som utspelar sig på mobilskärmen. Mobiolaprogrammet måste hela tiden köras i bakgrunden på datorn när du har en videokonversation igång. Programmet ligger som tur är bara som en liten ikon i systemfältet på din dator är inget som stör nämnvärt. En registrerad version av programmet kostar mellan 9.95 och 19.95 dollar. Prova på-versionen av programmet kan man använda gratis i tre dagar.

Mobiola Web Camera

Pris: 9.95$-19.95

Plattformar: Windows Mobile, Symbian S60, UIQ3, Blackberry.

Anslutningsmöjligheter: USB, bluetooth, w-lan

http://www.mobiola.com/mobiola-web-camera