1
1
https://www.mobil.se/tips-tricks/motorola-tips-byt-lat-enklare
573228
Tips & Tricks
falskt
Flera knappfunktioner

Motorola-tips: Byt låt enklare

Har du en Motorola-telefon tipsar vi om hur du kan använda knapparna för att byta låt när du lyssnar på musik.

Byt låt med volymknappen

Om du lyssnar på musik och har telefonen låst får du som bekant mediereglage på skärmen där du kan pausa musiken och byta låt. Men ibland kanske även det är för bökigt, till exempel på en löprunda. Motorola har lagt till en funktion där du, utöver givetvis att ändra volymen, även kan byta låt med volymknapparna när skärmen är låst.

Enklast hittar du funktionen genom att gå in i Moto-appen och välja Play i hamburgermenyn längst uppe till vänster. Tryck för att slå på funktionen mediereglage. När den väl är på justerar du volymen genom att trycka kort på volymknapparna. Trycker du däremot in volymknappen lite längre byter du istället låt. Du får vibratorfeedback som visar att du bytt låt istället för att ändra volym. Funktionen fungerar även om skärmen är helt släckt, så du behöver inte ens ta upp mobilen ur fickan för att använda den.

Det här tipset har tidigare publicerats exklusivt för Plus-medlemmar på Mobil.se. Här kan du bli Plus-medlem och därmed få direkt tillgång till alla artiklar på Mobil.se och dessutom ta del av förmånliga erbjudanden och rabatter. Som plusmedlem så får du samlade tips och många andra fördjupande, vägledande artiklar. Tipset publicerades ursprungligen här.