1
1
https://www.mobil.se/tips-tricks/sa-fungerar-oneplus-shelf-nya-genvagsskarmen
572246
Tips & Tricks
falskt
Samlar och låter dig göra mera

Så fungerar Oneplus Shelf – nya genvägsskärmen

Oneplus har en egen genvägsskärm som låter dig göra lite mera samlat på ett ställe.

Genvägar på hyllan

Den gjorde entré för en tid sedan men nu har Oneplus Shelf, tillverkarens egen genvägsskärm uppdaterats och låter dig göra mera. Genom att svepa ner från skärmens övre högra del så kommer du till den här relativt nya funktionen. Här samlas genvägar till appar och verktyg som du själv väljer, ett nytt sökverktyg vi ska fördjupa oss i under nästa punkt, viktiga anteckningar, inställningar, koppling till Spotify, stegräknare och vanliga widgets. Det är helt enkelt mycket av det som i andra fall kan belamra din startskärm, men här undanstoppat och organiserat så att du får en överblick när du väljer och behöver det.

Du kan anpassa hyllan på flera sätt. Tryck och håll fingret på en modul för att anpassa, flytta runt eller ta bort den. Via inställningskugghjulet i toppen på skärmen kan du lägga till olika moduler och ta bort dem. Du kan även stänga av funktionen Shelf helt och hållet här om du känner att du inte har någon nytta av den.

Det här tipset har tidigare publicerats exklusivt för Plus-medlemmar på Mobil.se. Som plusmedlem så får du samlade tips och mycket andra fördjupande, vägledande artiklar. Det här tipset publicerades ursprungligen här i maj i år.