1
1
https://www.mobil.se/tips-tricks/tips-valj-hur-kontrollcenter-i-din-xiaomi-mobil-ska-visas
572238
Tips & Tricks
falskt
Samlat eller på sidan

Tips: Välj hur kontrollcenter i din Xiaomi-mobil ska visas

Du kan välja själv hur menyn som dyker upp i toppen, när du drar fingret uppifrån och ner ska se ut och fungera.

Kontrollcenterstil, samlat eller höger/vänster

I den senaste versionen så har Xiaomi separerat aviseringarna och kontrollcentret med inställningsgenvägar. Som användare kan du nu själv välja om du vill ha det gamla upplägget med appaviseringar och genvägar samlade, eller om du vill ha den ena på höger sida och den andra på vänster sida, att de alltså är beroende av var på skärmen du drar ditt finger från skärmens topp.

Under Inställningar och rubriken Notifikationer & Kontrollcenter hittar du möjligheten att ändra utseende och funktion på just Kontrollcenter. Som standard låter telefonen dig separera den här menyn i höger och vänster. 

Dra fingret från toppen av skärmen på vänster skärmsida så visas appnotiser och till höger så visas istället genvägarna. Föredrar du den gamla varianten där genvägar och notiser är samlade oavsett om du drar till höger eller vänster så går det att byta tillbaka här.

Det här tipset har tidigare publicerats exklusivt för Plus-medlemmar på Mobil.se. Som plusmedlem så får du samlade tips och mycket andra fördjupande, vägledande artiklar. Det här tipset publicerades ursprungligen här i april i år.