Android och Ios

60 fps till mobila Youtube

Nio månader efter att 60 bilder per sekund kom till Youtube första gången kommer funktionen nu till både Android och Ios.

Publicerad Uppdaterad

Det var bara en tidsfråga innan Youtube släppte funktionen att spela upp video i 60 bilder per sekund till mobila enheter. I går natt svensk tid så publicerade Youtube Creators ett inlägg på Google Plus om att tjänsten äntligen stödjer formatet även på mobila enheter. Funktionen lär välkomnas med öppna armar av mobila användare då tjänsten har funnits tillgänglig på datorer sedan oktober förra året. Förvänta dig dock inte att spela upp videoklipp i 1080 pixel i 60FPS på en budgetmobil, formatet kräver mycket från hårdvaran.

Särskilt populär har möjligheten att spela upp i 60FPS blivit för videoklipp från tv-spel. Många spel tjänar på den högre bilduppdateringen då spelarna hinner reagera snabbare på det som händer när det tar kortare tid för nästa bildruta att visa sig. I sommar släpps den nya tjänsten Youtube Gaming som ska konkurrera med Twitch, som ägs av Amazon. Då lär möjligheten att se spelen i deras fulla kapacitet välkomnas av publiken och tillåta Youtube att tävla med den väletablerade konkurrenten.

För de som snabbt vill kolla in hur det ser ut i mobilen kan ni se en videon på ett vulkanutbrott nedan.