I nytt reklamklipp

Böjda Galaxy Round jämförs med avokado

Samma dag som LG lanserar krökta G Flex passar Samsung på att visa upp en reklamfilm för konkurrenten Galaxy Round.

Publicerad Uppdaterad

Det är knappast en slump att Samsung visar upp en ny reklamfilm gör Galaxy Round på samma dag som LG officiellt lanserar G Flex, en sextumslur med krökt skärm.

Det var i början av oktober som Samsung lanserade Galaxy Round i Sydkorea. Både Galaxy Round och G Flex har böjda skärmar, men på olika sätt. G Flex har en skärm som är krökt toppen- till bottensidan, vilket ger form som delvis påminner om en banans. Galaxy Round har å andra sidan en krökt form som sträcker sig från telefonens ena kortsida till den andra.

Samsungs nya reklamfilm är 30 sekunder lång, och visar upp ett gäng olika föremål - till exempel ett glas och en avokado - som har en liknande krökt form som Galaxy Round. Man får anta att syftet med klippet är att visa upp hur pass bra och naturligt Galaxy Round kommer att ligga i din hand.

5,7-tums skärm

För er som är nyfikna på specifikationerna för Galaxy Round kan vi berätta att skärmen är 5,7 tum, det vill säga lika stor som Galaxy Note 3. Telefonen är 7,9 mm tjock och väger 154 gram. Specifikationerna är ungefär desamma som för Note 3, med chipsetet Snapdragon 800, 3 GB RAM-minne och 1080p-skärm, och samma fuskläderplast på baksidan.