Annons

Nya webbläsaren läckte

Cortana visas i Project Spartan

I denna versionen saknas Cortanas ikon bredvid stjärnan i adressfältet.

En genomgång av Project Spartan baserad på en läckt version har släppts.

Publicerad Uppdaterad

Microsofts nästa webbläsare för Windows har Cortana, företagets röststyrda assistent integrerad. WinBeta har släppt en genomgång av hennes roll i företagets nästa webbläsare, Project Spartan, som kommer finnas i Windows 10. 

När man går över till en sida där Cortana kan delge ny information om sidan man besöker studsar hon lätt upp och ner. Klickar användaren på Cortana i det läget så dyker det upp en ruta till höger sida av webbläsaren. I rutan står information relaterad till sidan som du då har besökt, exempelvis kartor till en restaurang eller början på en wikipediatext om ämnet.

Markerar man text, högerklickar, och väljer ”Ask Cortana” så får man upp information om just det ordet. Det ser ut att vara baserat på sammanhanget. När personen i videon markerar ”inspiration” så får han upp definitionen för ordet genom Cortana. Men när han markerar ”pasta” så ger hon information om själva maträtten istället för definitionen av själva ordet.

För att ta reda på vädret räcker det med att skriva ”weather” (förhoppningsvis ”väder” i svenska versionen) i adressfältet så visas det automatiskt utan att behöva gå till en separat webbsida. Videon går att se nedan.