Smarta hemmet

  • Fitbit Charge 2 är väldigt behändig när det kommer till att hålla koll på din träning men förväntade dig inte att det är en ”smartklocka”.

  • Tile är en liten Bluetooth-tracker som ska hjälpa dig att hålla reda på nycklarna eller luren.

  • Det verkar som om Tomtom har svaret på vad som är nästa steg för stegräknarna.

10 tum och penna

Första intrycket: Huawei Mediapad M2 10

Huaweis nya surfplatta har metallskal och det ingår en penna med flera funktioner i. Vi har börjat testa den.

Publicerad:

23 mar 2016 - 10:58

Uppdaterad:

23 mar 2016 - 11:18

Surfplattan som kostar strax över 4000 kronor levererar på pappret en hel del funktioner. Mest tydligt är kanske pennan som följer med och ger dig möjlighet att rita med precision på skärmen och dessutom få fram en del genvägar i systemet genom att trycka och hålla in de två snabbknappar som finns i pennan. För ett par år sedan hade Samsungs Note-surfplattor med samma funktion varit en given konkurrent, men idag är det år sedan Samsung lanserade en surfplatta med tillhörande S-Pen så Huawei får agera mer fritt på marknaden.

Huaweis penna som medföljer Mediapad 10 kallas föga fantasifullt för M-Pen och har förutom knapparna som gör att du kan använda den för genvägar även en tryckkänslig udd som känner av hur hårt du trycker pennan mot skärmen. Det här visar sig bland annat i medföljande appen Bamboo paper där man kan rita och se hur strecket blir tjockt eller tunt beroende på hur du trycker med pennan.

Surfplattan i sig är alltså huvudsakligen i metall, den har en fingeravtrycksläsare på framsidan och högtalare i varje hörn av plattan. Det ger ett klart, nästan surroundliknande ljud de gånger du väljer att inte använda hörlurar. Kvalitetskänslan överlag är god och vill man ha en penna till sin surfplatta är det här dessutom ett relativt billigt alternativ.

Ett fullständigt test av Huawei Mediapad M2 10 tum kommer inom kort, men fram tills dess kan du diskutera nedan i kommentarsfältet. Hur viktigt är pekpenna när du väljer surfplatta? Apple satsar på penna till sin Ipad Pro, men Samsung har inte släppt en Note-surfplatta med penna sedan början av 2014. Finns det en anledning till det?

Senaste Apple-testet

Färskaste Android-testet

Senaste Windows-testet

Spännande tillbehör

Senaste Samsung-testet

Senaste Sony-testet

Heta armband och klockor

Senaste telefon-testet

 

Mest kommenterat

Senaste testet

Hetaste apparna

Sidor

Tipsa Mobil

Vi vill ha en kontinuerlig dialog med dig som besöker mobil.se.

Skicka gärna ett mail om du har ett hett tips eller nåt spännande att berätta.

Om Mobil

Mobil är Sveriges ledande tidning och sajt inom området mobil kommunikation. 

Tidningen och sajten riktar sig till dig som skall köpa nya mobila prylar eller tjänster och dig som vill hålla koll på vad som händer i den mobila världen eller som jobbar inom mobilbranschen.

Mer om Mobil här.

Vi är Mobil

Kontakta Mobils redaktion.

Du hittar vår kontaktinformation här.

Mobils nyhetsbrev

Vårt dagliga nyhetsbrev håller dig uppdaterad om vad som händer i mobilbranschen.

Registrera dig här!