Bättre än LG

Första intrycket av Asus Zenwatch

Asus klocka känns som en av de mer välgjorda.

Publicerad Uppdaterad

När vi tittar närmare på den är den fastspänd i ett ställ, men känslan är mer åt det man får av en ”riktig” klocka och detaljerna känns välgjorda liksom armbandet. I den här demomiljön får vi inte testa klockan i praktiken men det som utifrån presentationen utmärker klockan är hur många funktioner Asus lagt till. I grunden är det Android Wear men flera funktioner gör ändå att den sticker ut.

På pappret känns det som om flera saker gör den mer genomtänkt och till något som tillför mer nytta än den LG G Watch jag nyligen testat. Dubbelklicka på klockans skärm så ringer din telefon så du kan hitta den är ett sådant exempel.

När man testar klockan här på plats efter presskonferensen är det annars de kort jag känner igen även från andra Google Wear-klockor som dyker upp. Vädret där vi befinner oss, närmaste hållplatser, antalet steg man tagit och så vidare.

Det som kan få Asus klocka att sticka ut är framförallt två saker tycker jag och det är hantverket och de extrafunktioner man lyckats bygga på. Det kan vi utvärdera i praktiken först när vi kan testa enheten på riktigt.