Note 5 Edge ingen toppmodell?

Första uppgifterna om Galaxy Note 5

Sajten SamMobile säger sig ha kommit över de första uppgifterna om kommande Galaxy Note 5 och nya Note Edge.

Publicerad Uppdaterad

Samsung Galaxy Note, Galaxy Note 2, Note 3 och Note 4 lanserades alla på IFA-mässan i Berlin i början av september, så det är ingen vild gissning att även Note 5 kommer att visas upp i början av september.

Sajten SamMobile öppnar nu ryktessäsongen på allvar för mobilen med att citera en anonym uppgiftslämnare som ger detaljer om kommande Note 5 och nya Note Edge.

Enligt denne ska Note 5 få en Exynos 7422-processor (en nyare processor än den Exynos 7420 som sitter i Galaxy S6) och bli den första mobilen med ett fullständigt integrerat chipset med processor, grafikkrets, arbetsminne, lagringsminne och Samsungs eget modem på en krets. Man sägs även experimentera med processorn Exynos 7430 på en del enheter, men denna nyare processor tros inte vara redo för produktion än.

Även vad gäller skärmupplösning experimenterar man med olika varianter. En del prototyper har 2k-skärm medan andra har 4k-skärm.

En uppföljare till Note Edge är också på gång, internt kodnamn Project Zen, men till skillnad från Galaxy Note Edge och Galaxy S6 Edge ser det inte ut att bli en variant av en befintlig telefon med böjd skärm. Enligt SamMobile ska telefonen med kodnamn Project Zen ha Qualcomms enklare chipset Snapdragon 808, 5,4 eller 5,5 tum stor skärm som är krökt på bägge sidor, penna, 16 GB lagringsutrymme, en 16-megapixelkamera med optisk bildstabilisering och en 8-megapixelkamera på framsidan.

Enligt SamMobile kommer Samsung även lansera sin runda klocka vid samma tillfälle som Note 5.

Källa