Hittat i källkod

Flera appar samtidigt i Android

Multiwindows omnämns flera gånger i den grundläggande koden för Android.

Publicerad Uppdaterad

I källkoden för Android omnämns ”multiwindows” två gånger. Möjligheten att arbeta med mer än ett fönster öppet samtidigt över och under varandra. Det finns inte mycket detaljer kring uppdateringen eller vad den innebär, men möjligheten finns att det kan röra sig om en funktion lik den Samsung introducerade med Galaxy Note 2 och som fortfarande finns i Note 4. Där kan man dela upp skärmen i flera delar och arbeta parallellt med flera aktiva appar samtidigt. Det här kan vara särskilt anävndbart på enheter med större skärmar.

Den text som hittats är från ett felmeddelande och antyder att man kan arbeta med flera appar på skärmen samtidigt. Den säger bland annat att skärmtryck utanför appens aktiva område orsakade ett fel och en funktion kallad multiwindows nämns uttryckligen.

Funktionen skulle öppna upp för fler tillverkare att implementera multi-windows lösningar till sina enheter utan att utveckla funktionen själva. 

Flera fönster lär främst användas i phablets och surfplattor. Särskilt surfplattorna, som är en större marknad än phablets, skulle kunna dra nytta av funktionaliteten. Google använder själva sin Nexusserie för att introducera nya funktioner, så om ett läge för flera fönster skulle introduceras kan det mycket väl göras av företaget självt.

Källa