Pixel-lansering + mera

Här följer du Googles lansering idag

Mycket detaljer kring Googles lansering idag har redan läckt ut, men ikväll klockan 18 får vi ändå veta direkt från Google själva vad som släpps och det handlar om telefoner och flera andra produkter.

Publicerad Uppdaterad

Huvudnumret på Googles lansering av ny hårdvara idag blir med stor säkerhet de två nya telefonerna Pixel 2 och Pixel 2 XL. Google Pixel 2 är som namnet antyder den mindre av de två telefonerna och ska enligt uppgift vara tillverkad av HTC, ha en skärm på 5 tum och använda samma typ av klämstyrning som HTC använder i sin HTC U 11. Man ska alltså till exemepl kunna starta kameran eller komma till Google Assistant genom att klämma på telefonens sidor. Prestandamässigt ska telefonen liksom många andra av dagens flaggskepp vara utrustad med Qualcomms systemchipp Snapdragon 835, den ska levereras med 64 eller 128 GB lagringsutrymme och kommer enligt uppgifterna i färgerna svart, vit eller blå. 

Pixel 2 XL är större

Den större av de två telefonerna heter Google Pixel 2 XL och ska vara tillverkad av LG även om det på själva telefonen, liksom på den mindre modellen, bara ska finnas Googles eget varumärke. Pixel 2 XL ska enligt förhandsuppgifterna ha en 6 tum stor poled-skärm som sträcker sig långt ut i kanten på framsidan, precis som på LG G6, Samsung S8 och andra nyare telefoner som följer den designtrenden. Prestandamässigt ska den liksom Pixel 2 ha Snapdragon 835, kamera på 12 megapixel och levereras med 64 eller 128 GB lagring. Färgerna är svart och vit eller helsvart.

Svensk försäljning

Tidigare lanseringar av Pixel-telefoner från Google har inte nått Sverige eftersom Google inte säljer sina telefoner här. När man idag tittar på sajten där Google presenterar sina hårdvaruprodukter så får vi mycket riktigt informationen att produkterna inte är tillgängliga i vår del av världen. Om det här även gäller de nya produkter som lanseras idag är svårt att säga, men det finns en stor risk att de inte levereras till Sverige och att den som vill köpa kan tvingas importera från något land som har produkterna till försäljning. 

VR, högtalare och mer än så

Utöver telefoner sägs Google presentera även en ny verison av sitt VR-headset Google Daydream View i nya färgerna svart, grått och rött, men hur den skiljer sig från föregångaren är relativt oklart innan lanseringen. Daydream View är Googles VR-headset som passar de teelfoner som certifierats för Daydream. Telefonen står alltså för det mesta av tekniken och för att styra använder man den medföljande handkontrollen som förhoppningsvis uppdaterats med fler funktioner.

Google sägs även lansera en ny billigare version av sin smarta högtalare Google Home kallad Google Home Mini som släpps i samma färger som Daydream View och utöver detta talas det även om en ny Chromebook-dator av 2-i-1-typ så att man kan använda den både som laptop och som surfplatta. Datorn ska även ha stöd för pennan Pixelbook Pen som man ska kunna köpa till. Föregångaren til denna dator kallades Chromebook Pixel, lanserades 2013, men kom aldrig till Sverige.

Följ lanseringen

Klockan 18 svensk tid börjar Googles lansering där vi får veta exakt vad som lanseras och vad som kan komma till oss i Sverige. Du kan följa lanseringen via liveströmmen nedan och på mobil.se följer vi så klart lanseringen och rapporterar under kvällen om de nya produkter som släpps.

Källa