Allt om LG:s nya toppmodell

Här är LG G3

Det är skärmen och den innovativa kameran som får huvudrollerna när LG nu presenterat LG G3.

Publicerad Uppdaterad

Upplösningen på skärmen har LG inte snålat med. Den 5,5 tum stora skärmen tar inte bara upp stora delar av framsidan eftersom knapparna förpassats till baksidan. Den är även högupplöst som få, närmare bestämt med 538 pixel per tum vilket är betydligt fler än vad konkurrenterna lyckats klämma in. Vad det betyder i praktiken för upplevelsen av skärmen får vi så klart återkomma till. Storleken på telefonen och därmed möjligheten att använda den smidigt med bara en hand ska i alla fall vara enklare hävdar LG tack vare att nästan hela framsidan utnyttjas av skärmen. Batterikraften som krävs för att drica den högupplösta skärmen får LG G3 från ett batteri på 3000 mAh där LG använder grafit för bättre kapacitet. 

När det gäller kameran är autofokusen med laser den stora nyheten och det är uppfriskande att se innovation på det här området. Även den ska vi så klart testa, men tanken är i alla fall att autofokusen i G3 ska vara betydligt snabbare och därmed gör att du snabbare kan ta skarpa bilder med telefonen. Kameran kan till och med ta bilden samtidigt som du ställer fokus, så trycker du på skärmen för att få en viss del av motivet skarpt tas bilden direkt i det ögonblicket. Kameran har utöver detta även optisk bildstabilisering och tar bilder i 13 megapixels upplösning. 

Innan LG lanserade G3 syntes många rykten om telefonen och ett av frågetecknen var om materialet skulle vara plast eller metall. Kanske var båda alternativen rätt för LG beskriver baksidan som att den har ett tunt skin av polerad metall och det ska göra att telefonen får en snygg yta samtidigt som man kan behålla en lätt vikt och slipper fingeravtryck. 

”Enkelt är det nya smarta” är devisen som LG använder när du nu visat upp nya telefonen LG G3. Det följer trenden även andra tillverkare styrt in på med sina senaste flaggskeppsprodukter och handlar framförallt om gränssnittet som LG har i LG G3 och de funktioner man erbjuder. Som exempel kan man lyfta fram tangentbordet som LG kallar Smart Keyboard och som LG säger ska reducera antalet skrivfel med 75 procent. En annan funktion är Smart Notice som är en typ av digital hjälpreda som kan påminna dig om missade samtal, oanvända appar som bara tar upp onödig lagringsplats på din telefon eller påminna dig om att ta med ett paraply när vädret kräver det. 

Värt att påpeka på just det området är att LG G3 inte är vattentålig något som ju både Sonys och numera Samsungs flaggskepp kan stoltsera med. LG har ett par tekniska landvinningar man kan skryta med och som kan vara intressant att prova i praktiken, men LG G3 har flera kompetenta konkurrenter som redan finns ute i butik. 

Vad tycker du om LG G3, är du övertygad? Kommentera gärna här nedanför. 

Fakta om LG G3

Mått: 146,3 x 74,6 x 8,9 mm 
Vikt: 149 gram 
Skärm: 5,5 tums Quad HD IPS, 2560 x 1440 pixel, 538 pixel per tum 
Operativsystem: Android 4.4.2
Processor: Fyrkärnig Qualcomm Snapdragon 801, upp till 2,5 Ghz 
Arbetsminne: 2/3 GB 
Lagringsutrymme: 16/32 GB, plats för micro-sd 
Kamera: 13 megapixel, med dubbla fotolampor, autofokus med laser, videoinspelning i 4K-upplösning.
Batterikapacitet: 3 000 mAh 
I butik: Juni/juli 2014
Pris: 5500 kr (16 GB och 2 GB) samt 6000 kr (32 GB och 3 GB)