Allt inför lanseringen nästa vecka

Här är specifikationerna för LG G3

LG G3 lanseras nästa vecka.

Med mindre än en vecka kvar till officiell lansering är allt fler specifikationer för LG G3 klara.

Publicerad Uppdaterad

I början av nästa vecka slår LG på stora trumman med pressinbjudningar för tillställningar på flera ställen i världen. New York, London och San Fransisco är först ut på tisdag, dagen efter bjuder LG in för pressträffar även i Seol, Singapore och Istanbul.

Syftet med tillställningen är att presentera kommande flaggskeppet LG G3, men redan nu uppges LG ha haft smygpremiär för telefonen på en "hemlig" uppvisning för en koreansk återförsäljare och allt fler uppgifter om den kommande telefonen har redan läckt ut från LG.

Skärmen på telefonen kommer enligt säkra källor att bli 5,5 tum stor och ge en upplösning på 2560 x 1440 pixlar med en pixeltäthet på 538 ppi.

Under skalet på enheten sitter en Qualcomm Snapdragon 801-kretsuppsättning och måtten på LG G3 kommer bli 143,3 x 74,6 x 8,9 millimeter. Arbetsminnet kommer vara 3 GB stort medan det interna lagringsutrymmet kommer rymma 32 GB. Enheten kommer också vara utrustad med möjlighet till trådlös laddning, med NFC-kommunikation, LTE-Advanced-stöd och ett batteri på 3000 mAh.

Kameran på LG G3 kommer att vara utrustad med funktioner för optisk bildstabilisering och ha en upplösning på 13 megapixel, medan samtalskameran på framsidan av telefonen ska vara försedd med en upplösning 2,1 megapixel. Det verkar dessutom som att kameran kommer vara försedd med en lasermätningsfunktion för att snabbt kunna fixa fokus på bilderna även under utmanande ljusförhållanden. Android-versionen som körs på LG G3 blir version 4.4 Kitkat.

Källa