Tåligt

Här är tåliga Samsung Galaxy Xcover 4

Samsung släpper en ny modell i sin tåliga serie telefoner.

Publicerad Uppdaterad

Efter ungefär två års tystnad återvänder Samsung till de tåliga telefonernas rike med Galaxy Xcover 4. I vanlig ordning handlar det om fokus på tålighet snarare än toppspecifikationer.

I Xcover 4 får du en fem tum stor skärm med upplösningen 1280x720 pixel och som, som synes på bilden, ska gå utmärkt att använda med vantar. På insidan väntar Android 7.0, drivet av en ospecificerad Quad core-processor på 1,4 gigahertz tillsammans med två gigabyte arbetsminne och 16 för lagring (plus minneskort). På baksidan återfinns en kamera på 13 megapixel, medan framsidan får nöja sig med fem.

Men specifikationerna som sådana är sekundära till tåligheten. För vatten- och dammtålighet bjuds det på IP68-certifiering för trettiominutersbad på en och en halv meter. Utöver det är luren även klassad enligt amerikanska Mil-Std-810G för tålighet och driftsäkerhet i både varma och kalla miljöer.

Xcover 4 kommer att börja säljas i Europa i april för 259 euro. Hur det ser ut specifikt för Sverige återstår dock att se.