Rykte om pimpad Samsung-lur

Note 4 får böjbar skärm och metallhölje

Samsungs nästa släpp ska ta mobilvärlden - och resten av världen - med storm.

Publicerad Uppdaterad

Iphone 6 är just nu en av mobilvärldens mest omsurrade kommande lanseringar, men i och med att nästa Applelur ser ut att bli en phablet förväntas även Samsung med sin nästa sådan ge sig in i striden om rampljuset i höst. 

Senaste ryktena rörande Samsung Note 4 kommer från koreanska nyhetskällan ET News och gör gällande att elektronikgiganten arbetar på en premiumversion av Note 4:an. Enligt en källa med insyn avslöjar en beställningslista på rostfritt stål, aluminium och magnesium att designteamet jobbar på ett metallhölje. Dessutom ska den böjda skärm som inte lyckades göra Samsung Galaxy Round till en succé göra comeback, men då i en uppdaterad version. Kameran ska vara på imponerande 16 megapixel och ha optisk bildstabilisator. 

Som alltid ska rykten kring kommande produktlanseringar tas med en nypa salt. Men värt att komma ihåg är att Samsung inte bara behöver bräcka Apple men även boosta sina mobilers och plattors försäljningssiffror, vilka har droppat rejält den senaste tiden. En större besvikelse lär i så fall vara att premiumversionen av Samsung Note 4 ser ut att endast släppas i Sydkorea. 

Källa