12,9 tum

Rykte: Ipad Pro kommer tidigt nästa år

Apples 12,9 tum stora Ipad har börjat leva igen och nu är det Bloomberg som fått nys om näs den kan släppas.

Publicerad Uppdaterad

Redan vid lanseringen av Ipad Air funderade vi på om Apple planerade något nytt, kanske i form av en Ipad Pro. Strax efter vårt spekulerande dök det även upp en hel del andra som hade liknande idéer. Ipad Pro sades ha en skärm på 12,9 tum i ”nästan 4k-upplösning” och den skulle trilla ut på marknaden under första halvåret i år.

Uppenbarligen gick inte det speciellt bra och ryktena om en större Ipad dog ut ganska fort för att ersättas av Iwatch- och Iphone 6-rykten.

Men nu har Bloomberg fått nys om jätteplattan igen. Samma storlek, samma upplösning och mer eller mindre samma design som befintliga Ipads kör med idag. Enligt Bloomberg är det ett sätt att ”skaka liv” i marknaden för surfplattor, efter att försäljningen av Ipads avtagit under året. Den större plattan ska, utöver högre upplösning, inte erbjuda några nya funktioner utöver det som kommer att presenteras i Ipad Air 2 och Ipad Mini 3 senare i höst, men den större plattan kommer att släppas under tidigt 2015. Bara ett produktsläpp tidigt på året vore uppfriskande för Apple, som blivit väldigt tysta under årets första nio månader (frånsett WWDC-galenskaperna, men det är inte hårdvara), något som varit schema under de senaste två åren.