Annons

Linx

Rykte: Optisk zoom och dubbla kameror i Iphone 7

Fler kameror ska vara bättre än en kamera.

Publicerad Uppdaterad

Efter att dubbla kameror i 3D-sammanhang för mobila enheter kraschade redan i hangaren för ett par år sedan har de flesta tillverkare nöjt sig med en kamera på baksidan av sina enheter. 2016 ser dock ut att bli året då multipla kameror gör ett återtåg. Enstaka tillverkare, LG med sin V10 som främsta exempel med dubbla selfiekameror, har redan börjat implementera multipla kameralinser av flera olika anledningar. I fallet med LG handlar det om två olika linser för vanligt respektive vidvinkelfoto och det är den typen av applikationer som det handlar om. 

Nu ryktas det att även Apple hakar på trenden som en logiskt följd av deras köp av kameraföretaget Linx förra året. Det israeliska företaget är specialiserat på lösningar med multipla kameror där varje kamera utrustas med olika linser för olika ändamål. Bland annat finns ett exempel på simulerad optisk zoom (2-3x) genom användning av två olika kameror, men givetvis även varianten med en extra vidvinkellins. I dagsläget har Linx tre varianter av kameralösningar med två, tre eller fyra kameror monterade vid varandra. Vilken av dessa Apple skulle kunna tänkas använda är dock oklart i dagsläget. Vi såg även en liknande variant, fast då med flyttande av fokuspunkter i HTC One M8.

Linx teknik skulle även göra det möjligt att minska ner storleken på kameradelen, vilket i sin tur gör att vi, återigen, skulle slippa en utstickande kameralins.