Detaljer om Samsungs kommande phablet

Så stor blir skärmen på Galaxy Note 4

På den senaste Galaxy Note-modellen var skärmen 5,7 tum stor. Nu avslöjas storleken på uppföljaren.

Publicerad Uppdaterad

När Samsung Galaxy Note släpptes för tre år sedan hade den en skärm som var 5,3 tum stor. Sedan dess har varje ny generation i Galaxy Note-serien fått större och större skärm.

Enligt de specifikationer för den kommande installationen i serien, Galaxy Note 4, som GSM Arena har kommit över så tycks Galaxy Note-serien nu ha drabbats av växtvärk. Skärmen på den kommande enheten är nämligen 5,7 tum stor, vilket innebär att den inte har vuxit ytterligare sedan den senaste Galaxy Note 3-phableten. Däremot så ska upplösningen ha fått sig ett lyft, från 1080 x 1920 punkter på Galaxy Note 3 till 1440 x 2560 punkter på Galaxy Note 4.

Samsungs strategichef Yoon Han-kil uttalade sig tidigare i år om planerna på Samsung Galaxy Note 4, som ska släppas någon gång under andra halvåret i år. Han avslöjade då bland annat att phableten kommer att få ett nytt formspråk. Detta har lett till spekulationer kring om Samsung har tänkt att förse Note 4:an med en skärm som sträcker sig längs med kanterna på och en bit bakom telefonen, en idé som man både har sökt patent för och har visat upp prototypmodeller med.

Specifikationerna för Samsung Galaxy Note 4 ryktas i övrigt innefatta en kamera på 20,1 megapixel, att enheten ska vara vattentät samt baserad på antingen Exynos Hexa eller Snapdragon 801. Arbetsminnet förväntas vara 4 GB stort och för lagringen ska det finnas 128 GB utrymme. Batteriet har en kapacitet på 3 600 mAh.

Källa