Animationer, sms och plats

Sms en av nyheterna i nya Hangouts

Sms integrerat direkt i Android-appen lanserade Google under en presentation i San Francisco igår kväll. Även flera andra nyheter presenterades.

Publicerad Uppdaterad

Det var framförallt tre stora nyheter som presenterades igår och alla tre sades vara hett efterfrågade av användarna. Den första nyhet som presenterades var möjligheten att dela sin position. Får du frågan från den du skriver till om var du är så kan du helt enkelt svara med ett klick på rätt knapp och en kartbild på var du är dyker upp hos mottagaren.

Den andra nyheten handlar om att man ska kunna skicka små animerade gif-bilder och den tredje nyheten var den allra mest efterfrågade enligt Vic Gundotra som höll i presentationen. Det handlade helt enkelt om att sms integreras i appen så att man kan sköta alla konversationer från textbaserad chatt till video i en och samma app. Meddelanden via sms markeras i konversationerna med textmarkeringen ”sms” i bilden på den du skriver till. Funktionerna ska enligt Google komma ut idag amerikansk tid, men är i skrivande stund inte tillgängliga här i Sverige.

Under presentationen igår visades även förbättringar av Googles tjänst Hangouts on air för att sända video live så att bilden från kameran automatiskt justeras så att till exempel en person syns bra även om bakgrunden är betydligt ljusare och personen annars bara ser ut som en siluett. Här kan ni se presentationen av Hangouts-nyheterna i sin helhet.

Inom stillbildsfoto har Google i sin Google Plus-tjänst tidigare visat automatisk bildförbättring och samma principer används nu för livevideo. I kommande versionen av Google Plus-appen kommer Ios-användare kunna få sina foton automatiskt säkerhetskopierade till Googles servrar i full storlek med uppladdning även när appen inte ligger aktiv i förgrunden. Den funktionen har Android-användare redan idag.

Hangouts är i grunden Googles tjänst för att integrera direktkommunikation i en app oavsett vilken enhet du använder. Du kan chatta direkt i Googles webbmail, i din telefon, skicka bilder och genomföra videosamtal och röstsamtal oavsett plattfrom. Sms-integreringen finns dock bara i Android-appen och är som sagt inte tillgänlig för oss svenskar ännu.

Källa