27 februari

Sony lanserar på Mobile World-mässan

Sony har börjat skicka ut inbjudningar till en lansering på årets stora mobilmässa.

Publicerad Uppdaterad

Den 27 februari går årets upplaga av Mobile World Congress i Barcelona, årets största mobilmässa, av stapeln. Förra året inledde Sony måndagmorgonen med en presskonferens, och så verkar bli fallet även i år. Inbjudningar har börjat skickas ut till ett pressevent klockan 8.30 måndag den 27 februari.

Förra året lanserade Sony på mässan telefonerna Xperia X, Xperia X Performance och Xperia XA. Så vad har vi att vänta i år? Främst i ryktesfloran cirkulerar en mobil med 5,5-tumsskärm, 4 GB arbetsminne och chipsetet Mediatek Helio P20. Det låter med andra ord som en upphottad version av förra årets Xperia XA Ultra eller liknande. Ultra-mobilerna brukar inte komma till Sverige.

Det har inte ryktats lika mycket om toppmobiler från Sony inför mässan, men det gjorde det å andra sidan inte förra året heller, och orsaken visade sig vara att Sony visade upp sina nya telefoner flera månader innan säljstart. Så oddsen är trots allt att vi kommer att få se en ny toppmodell från Sony som börjar säljas till sommaren.

Oavsett vilket kommer Mobil.se att vara på plats och bevaka direkt från eventet. Ni andra kommer att kunna se den livestreamad från http://blogs.sonymobile.com/.

Källa