Annons

Släpps nu på måndag

Telenor enda som skippar HTC One M8

HTC:s nya flaggskepp börjar säljas på måndag hos samtliga operatörer, förutom hos Telenor.

Publicerad Uppdaterad

På måndagen den 31:a mars börjar HTC:s nya flaggskepp, HTC One M8, säljas i Sverige. Lanseringen av nya One är ytterst viktig för HTC, då företaget just nu befinner sig i ett mycket pressat läge. Den förra toppmodellen HTC One (från 2013) blev aldrig den försäljningssuccé som företaget hoppades på. Samtidigt har Samsungs dominans över Androidplattformen fortsatt att växa. HTC satsar därför nu stenhårt på att få ut nya One-modellen på marknaden så snabbt som möjligt. På så sätt hoppas företaget få ett ordentligt försprång gentemot Galaxy S5, som ännu inte börjat att säljas.

Tre har redan öppnat en förhandsbokningssida.

– Vi har redan öppnat för förbokningar av HTC One (M8) och kommer att kunna leverera den till slutkund med start den 4:e april, säger Olof Isestedt, ansvarig för Affärsstöd/Operations på Tre, till mobil.se.

Det ska även snart gå att förhandboka HTC:s nya hos Tele2.

– Inom kort kommer vi låta våra kunder förhandsboka produkten HTC One (M8) via vår webbplats tele2.se. Vår ambition är att, på måndag, ha produkten på hyllan i våra Tele2 Butiker, säger Malin Livhage, presschef hos Tele2 Sverige, till mobil.se.

Även på Telia bekräftar Nicholas Rundbom, pressansvarig för mobilitetstjänster, att HTC One M8 ska börja säljas på måndag.

Skippar nya HTC One helt

Men det blir ingen försäljning av HTC One M8 hos Telenor som fattat beslut att helt och hållet avstå, meddelar operatören via e-post till mobil.se.

Mobil.se har sökt Telenor för en vidare kommentar om varför man väljer att inte ta in HTC:s nya toppmodell.

Så mycket kostar HTC One M8

Hos Telia kommer telefonen kosta 6 495 kronor utan abonnemang och 6 295 kronor hos Tre. Tele2 har inte angett några prisuppgifter ännu.