Annons

Android

Twitch skaffar ett flytande fönster

Spelströmningstjänsten utökar antalet servrar transcoding.

Publicerad Uppdaterad

Nu kan du kolla på din favoritströmmare med Pop-out Player till Androidversionen av Twitch. Funktionen lägger till ett fönster som flytar ovanpå andra appar du kör samtidigt. Vi har sett det här förut i bland annat Samsungs telefoner och antydningar till ett grundstöd för funktionen hittades i källkoden till Android i mars. Nu kan du med andra ord se på en match med vännerna via videosamtal och samtidigt se sändningen live. Storleken på fönstret ska gå att ändra fritt.

Strömningstjänsten har även berättat om en utökning av sina omkodningsservrar. Detta ska göra att även mindre populära strömmare på Twitch kan få sitt material omvandlat till olika kvalitet. Tittare ska då kunna se på sändningen även om de inte har så snabbt internet, något som även bör göra det lättare för strömmarna att få en större grupp åskådare.

Användare kan ibland ha sämre förmåga att strömma material än andra på grund av sin uppkoppling. Det är här du normalt sett byter från “1080p60fps” till 480p eller 720p på Youtube, mindre upplösning kräver inte att ditt internet är lika snabbt. Därför har populära strömmare möjlighet att låta sitt material bli omkodat via Twitchs servrar åt sina tittare så att de kan kolla i olika upplösning. Mindre populära strömmare har normalt sett inte den möjligheten.