Annons

Iphone-dödare till lågt pris

Xiaomis värstingtelefon Mi4 lanserad

Nu går säljstarten i Kina för Xiaomis nya flaggskepp.

Publicerad Uppdaterad

Samsung, Apple, LG, Sony, HTC och de andra elektronikjättarna får se upp, för kinesiska Xiaomi ser ut att ha en väldigt konkurrenskraftig mobil i nya Mi4. Telefonen, som lanserades under en tillställning i Peking idag, bjuder nämligen på imponerande prestanda för en i sammanhanget väldigt överkomlig prislapp.

De flesta uppgifter om telefonen har redan läckt ut, men nu är det i alla fall officiellt bekräftat vad Xiaomi Mi4 kommer att inhysa för specifikationer. Mobilen är baserad på en fem tum stor full hd-upplöst skärm. Under skalet sitter ett Snapdragon 801-systemchip försett med en fyrkärnig processor på 2,5 gigahertz samt en grafikprocessor av modell Adreno 330. Arbetsminnet blir 3 gigabyte stort och enheten kommer finnas i två varianter med 16 respektive 64 gigabyte internt lagringsutrymme.

På baksidan sitter en fotolampe-försedd kamera på 13 megapixel, medan kameran på framsidan är utrustad med 5 megapixel. Batteriet på enheten har en kapacitet på 3 080 milliamperetimmar och har stöd för snabbladdning, vilket innebär att batteriet ska kunna laddas till 60 procent på en timme.

Telefonen är byggd i en ram av metall och den utbytbara baksidan kommer släppas i ett antal olika varianter med blandat material, till exempel i läder och bambuträd.

Priserna när Xiaomi Mi4 nu släpps på den kinesiska marknaden ligger på motsvarande 2 200 kronor för varianten med 16 gigabyte lagringsutrymme, medan priset för 64-gigabytesvarianten ligger på motsvarande 2750 kronor.

Källa