Annons

Apptips

Active Quiz – Virtuell tipspromenad

Active Quiz erbjuder kombinationen promenad och frågesport.

Publicerad Uppdaterad

Det kan vara svårt att få den motion man behöver, i synnerhet om det skulle råka pågå en pandemi där du befinner dig och du jobbar hemifrån. Vi har testat ett antal appar som försöker introducera ett spelmoment i promenerandet. Active Quiz erbjuder ytterligare en variant i form av frågesport, på svenska eller engelska.

Det hela blir lite som en virtuell tipsrunda med flervalsfrågor, men frågorna är inte utplacerade på fasta platser, utan kommer i appen när du avverkat en viss distans. Du väljer själv vilket ämnesområde du vill ha frågesport i, och vilken av distanserna 500, 1000 eller 2000 meter du vill ha. Frågorna duggar rätt tätt under promenaden, så appen är inte lika lämpad för löpning. Då skulle du aldrig få upp tempot, däremot för barn. Jag hittar bland annat medeltidens historia för årskurs 6 bland kategorierna.

Faktum är att du kan skapa ditt eget quiz och dela med dig av eller bara använda själv, men då behöver du skapa ett konto och gå in på webben, den funktionen saknas i själva appen. För att skapa quiz med obegränsat antal frågor behöver du betala för ett abonnemang. Du behöver inte ett konto för att göra en frågerunda däremot, det går bra att skapa en gästanvändare. Ett poängsystem baserat på hur snabbt du svarar utöver om du svarar rätt gör att du kan jämföra din poäng med andra deltagare.

Är du svag för frågesporter och behöver röra dig mer är Active Quiz en enkel och väl utförd app.