Detta ligger närmast

Apptest: Aroundme

Letar du efter det närmsta av livets nödvändigheter får du en hjälpande hand.

Publicerad Uppdaterad

Letar du efter en bankomat, jagar bensin till bilen eller letar efter ett sjukhus är det skönt att få reda på det närmaste alternativet. Aroundme är i princip en lista över det närmsta avståndet till platser inom arton olika kategorier. Det finns även en sökruta högst upp för att söka efter mer specifika saker.

Klickar du på en av kategorierna visar appen avstånd och pilar som pekar till platser i den kategorin. Här kan du byta mellan tre olika vyer, en lista med de närmsta platserna överst, en karta och Live View som låter dig se vart platserna ligger genom kameran.

Appen har en kategori för att hitta information om nära platser via Wikipedia men av någon anledning fick vi en örfil som berättade att servern inte svarade. Lite störande då funktionen ändå är en av de mer annorlunda och intressanta att använda om man är mer allmänt intresserad av vart man är.

Förutom de vanliga kategorierna kan du även se vart och när konserter äger rum. Aroundme är inte livsnödvändig på något sätt, men visst finns det tillfällen då man letar efter närmsta bankomat och Live View fungerar utmärkt.