https://www.mobil.se/appar/apptest-civilization-revolution-2
556777
Appar
Årets besvikelse

Apptest: Civilization Revolution 2

● BILDSPEL
Äntligen har uppföljaren till Civilization Revolution släppts... och det är en fullständig katastrof.

Civilization Revolution har lite drygt fyra år på nacken. När det kom var det en portning av Nintendo DS-versionen, som i sin tur var nedbantad från konsolversionen och hela Revolution-konceptet är i sig en nedbantad och förenklad variant av originalspelen. Trots det, och trots ett gäng ständigt närvarande buggar, tillhör det ett av de absolut bästa spelen till Ios än idag.

Nu har tvåan anlänt! Här har först och främst prislappen skenat iväg från originalets introduktionspris på en femtiolapp till mer än det dubbla. Vi får även en grafisk uppdatering som påminner mer om hur originalet såg ut till Playstation 3 och Xbox 360 än dess föregångare. Vi får även en ny dimension i försvar av våra städer och en drös nya teknologier att forska fram tillsammans med två nya ledare, några nya trupper och nya wonders och så vidare…

Men det är just det. Vi får exakt samma spel som släpptes för fyra år sedan, med mer eller mindre exakt samma förutsägbara AI, samma buggar som i förra spelet kombinerat med några av de buggar som dök upp till konsolversionerna. Ofta glömmer trupper bort vart de ska, spelet kraschar eller så buggar grafiken ur så att strider inte syns eller dimman som ligger över outforskade områden inte försvinner.

Lägg sedan till att den nya grafiken för med sig animationer som måste spelas upp varje gång något utförs, vilket segar ner spelet otroligt. Animationerna kombineras med ett nytt gränssnitt som kräver minst tre gånger så många klick för att utföra något som i förra spelet tog ett klick. 

De nya teknologierna, enheterna och liknande är mer eller mindre en lika stor nyhet som det tillägg som släpptes till originalet, vilket i ärlighetens namn inte ger så mycket nytt. Och när det nya gränssnittet och grafiken gör att ett spel som tidigare tog två timmar nu drar ut till mer än det dubbla utan någon form av motivering känns det här som den allra sämsta formen av uppföljare. Spela originalet tills de åtminstone fixat alla buggar.

 • Civilization Revolution 2

  Operativsystem:
  Ios
  Version (Ios):
  1.0
  Pris (Ios):
  109 kr
  Betyg
  4/10