Fallout Freemium

Apptest: Fallout Shelter

Fallout-serien går freemium till mobiler i ett ganska standardiserat format.

Publicerad Uppdaterad

Skulle någon av de tidigare delarna i Fallout-serien komma i sin helhet till mobilt format kommer en halv spelvärld kollektivt att göra i byxan ungefär som när Square utannonserade remaken av Final Fantasy VII nyligen. Det här är däremot inte ett sådant tillfälle, utan något betydligt mer lättsamt och långsamt.


Fallout Shelter är ett klassiskt freemium-spel som på många sätt kan beskrivas som ett uppjazzat Tiny Tower. Du ska bygga en av spelseriens välkända atombunkrar, eller vaults, och både bygga ut, bygga ner och blicka bort. Bygger ut gör du såklart genom att snickra ihop olika byggnader, som lunchrum eller reningsverk, för att sedan befolka dessa med arbetare. Varje rum har olika krav på sig och de olika invånarna är olika bra på olika saker. Bygger ner gör du genom att sätta in hissar nedåt i marken för att utöka din bunker. Blicka bort gör du i form av att skicka iväg folk på upptäcksfärd i ödemarken. Går allt för långsamt, vilket det faktiskt av helt outgrundlig anledning gör i det här spelet, kan du köpa lunchlådor för riktiga pengar där du kan hitta olika typer av bonusföremål som hjälper dig framåt.


Gillar du Fallout kommer du garanterat att falla för det här då det kryllar av referenser och Fallout-humor överallt. Men ska vi se krasst på det hela är det väldigt mycket ett freemium-spel av standardmall som utöver att vara rätt snyggt inte erbjuder något direkt extra utöver temat.