Annons

Uppdaterad i natt

Apptest: Hangouts för Ios

Hangouts 2.0 för Ios för anpassat för både Iphone och Ipad
Hangouts 2.0 för Ios för anpassat för både Iphone och Ipad

Med den nya uppdateringen till Googles Hangouts för Ios blir appen en betydligt allvarligare konkurrent till liknande appar.

Publicerad Uppdaterad

Det är en stor uppdatering av Hangouts för Ios som Google nu släppt. Appen är inte bara anpassad till Ios 7 utan använder nu även Ipadens större skärm till fullo. Det är naturligt att Google som ju står bakom Android utvecklar Hangouts-appen till det systemet i första hand, men nu har Ios-appen tagit ett rejlt kliv frammåt. Flera av de funktioner som Google nu introducerar i Ios-appen har visserligen funnits till liknande appar, till exempel Viber länge. Möjligheten att skicka sin position har nu tillkommit i Ios-versionen av Hangouts efter att ha funnits sedan länge i Androidversionen. Nu går det även att skicka animerade stickers med gubbar i för att utrycka känslor i meddelanden man skickar.

Bilder har man kunnat skicka sedan tidigare, men i nya versionen av appen går det även att skicka filmer, upp till tio sekunder långa. Filmklippens funktion är inte helt olika filmerna i Twitters tjänst Vine och precis som de klippen loopar videoklippen oändligt när man tittar på dem.

Förutom att gränssnittet i appen är anpassat för Ios 7 finns det ett par välkomna nyheter även där. Det är nu enklare att se vilka av dina kontakter som är online och tillgängliga och dessutom finns flikar i nederdelen av skärmen för att hitta kontakter, favoriter, dina konversationer och röstsamtal. Sedan tidigare kan man även ringa videosamtal till hangoutskontakterna i appen, även med flera personer på en och samma gång.

I dagsläget har till och med Ios-versionen av Hangouts ett par funktioner som Hangouts i Googles eget system Android saknar. Videoklippen man kan skicka är ett sådant exempel.

Hangouts 2.0 för Ios erbjuder dig även att skicka videoklipp upp till tio sekunder långa som sedan loopas i en oändlig slinga när de spelas upp.
Hangouts 2.0 för Ios erbjuder dig även att skicka videoklipp upp till tio sekunder långa som sedan loopas i en oändlig slinga när de spelas upp.