Helt vansinnigt

Apptest: Hitman Go

Lönnmördarspelet med stort L dyker upp till mobilen… som ett barnvänligt brädspel.

Publicerad Uppdaterad

När det kommer till våld, blod och att få utlopp för sadistiska böjelser är det förvånansvärt få spel som når upp i samma nivå som Hitman-spelen. Det har surrats länge om en mobil version av spelserien, men när Hitman Go väl presenterades tappade folk hakan på ungefär samma sätt som när branschens andra ultravåldsfantaster, Rockstar, släppte ett fullt seriöst pingisspel (ett bra sådant dessutom). 

Hitman Go är inte ett fullt så stort steg bort från originalkonceptet som Table tennis var, men ett tillräckligt stort steg för att hakan skulle åka ner.

Du spelar fortfarande som Agent 47 och du ska fortfarande infiltrera, lönnmörda och sno viktiga dokument. Skillnaden här är att allt sker på en någorlunda platt brädspelsinfluerad bana med alla figurer och objekt utplacerade som spelfigurer på banan. Allt sker sedan i turordningsföljd där du först får flytta din pjäs för att sedan se övriga karaktärer på planen göra sina drag. Själva lönnmördandet handlar mest om att du ska flytta din figur till platsen där en annan står innan detsamma händer med dig. Tyvärr tar det bort aspekten med att gömma offer i städskrubbar och soptunnor.

Upplägget gör spelet betydligt mer strategiskt än vad de ursprungliga spelen kan upplevas stundtals och det är både en, för mobilspel, ganska annorlunda upplevelse och ett halvt vansinnigt projekt (fast kul sådant) sett ur Hitman-traditionen.