Ny och kul springidé

Apptest: löpning med Spotify Running

Som en del av den vanliga Spotify-appen finns nu en avdelning som anpassar sig till din löpstil. Funktionen heter Spotify Running.

Publicerad Uppdaterad

Att lyssna på musik när du tränar är ett bra sätt att orka lite extra och då kan det vara bra att välja rätt musik. När du springer kan det vara bra att välja musik som följer den takt du springer i av samma anledning. Det är just den biten som Spotify Running ska hjälpa till med. Du går in i en speciell avdelning i appen, väljer vilket tema du ska springa efter och börjar springa helt enkelt. Appen kickar igång stegräknaren och analyserar din löpning för att sedan anpassa musiken efter det.

Så långt är idén jättebra och väldigt välfungerande. Att det bara handlar om rytmikanpassning en gång och inte under hela passet (utöver det du kan ställa manuellt) är lite trist, samma sak att du inte kan välja bland dina egna spellistor för att få mer av den musik du själv vill ha. Men det är egentligen smådetaljer i sammanhanget. Inom kort kommer även Runkeeper och Runtastic att få stöd för Spotify Running direkt i appen, vilket gör det ännu mer intressant. Springfunktionen finns idag endast i Ios men ska inom kort komma även i Androidversionen. Tittar man på övriga funktioner i Spotify tycker vi fortfarande att det är den klart bästa tjänsten för musik.