https://www.mobil.se/appar/apptest-snake-rewind
559250
Appar
Nokia-nostalgi

Apptest: Snake Rewind

● BILDSPEL
Som spel betraktat har Snake alltid varit primitivt, men Snake Rewind utvecklar konceptet en smula samtidigt som man spelar på nostalgin.

Det fanns en tid för cirka 15 år sedan då alla satt och spelade Snake på sina Nokiamobiler. Konceptet med den ständigt växande masken som ska äta frukter utan att krocka med sin egen svans är betydligt äldre än så, men Taneli Armanto som kodade spelet till Nokiamobilen har i alla fall gjort en uppföljare nu.

Den nya versionen innehåller en del knorrar som specialfrukter som aktiverar tillfälliga boost-egenskaper, men du ska nog fortfarande ha ett sug efter att slå high score för att spelet ska engagera. Det som däremot känns rätt originellt är de olika banorna är en orgie i retrografik (ett koncept som Snake Rewind delar med spelet Evoland). Här finns banor som ser ut som monokroma Nokiaskärmar, och till och med gamla arkadspel från 70-talet där katodstrålerören inte ens klarade av att hålla bildytan fyrkantig. Det är riktigt snyggt.

För att aktivera nya banor måste du uppfylla vissa mål, till exempel starta fem partier, äta hundra frukter eller hitta tre mystery boxes, uppgifter som känns fullt genomförbara, men om du är otålig kan du med in app-köp öppna nya banor. Det är det enda i spelet som kostar pengar.

Relaterade artiklar

 • Snake Rewind

  Operativsystem:
  Android, Ios
  Version (Android):
  1.0.0.6
  Utvecklare:
  Rumilius
  Pris (Android):
  Gratis (in app-köp)
  Pris (Ios):
  Gratis (in app-köp)
  Betyg
  6/10