Imponerande gratis

Apptest: Waze för Windows Phone

Waze kan konsten att göra trafikproblem roligare och tillför flera fördelar när det nu lanserats även för Windows Phone.

Publicerad Uppdaterad

Nokia har ju ett tydligt grepp om Windows Phone-marknaden och med deras inkluderade kartor och tillhörande navigering får Waze direkt svår konkurrens. Men appen som ju funnits till Ios och Android en längre tid tillför många fördelar och tar en självklar position. Waze bygger som du kanske vet på att du som användare bidrar med information, såväl information om fasta förändringar i vägnätet som tillfällig information om köer, bensinpriser och poliskontroller. Det säger sig själv att en stor användarskara är en stor fördel och det kartföretag som försöker sig på att konkurrera med Wazes användarbredd i informationssamlande får naturligtvis en svår uppgift.

Hög klass
Kartmaterialet i Waze håller numera hög klass och när jag testar navigationen med röstinstruktioner är även den välfungerande med snabb omräkning när jag avviker från den planerade rutten för att testa. De spelinspirerade funktionerna i Waze gör den ovanligt engagerande men det gör inte att den samtidigt inte kan vara praktisk. Den halvdant genomförda anpassningen av menysystemet för Windows Phones gränssnitt är inte riktigt bra, framförallt inte om du tänker använda den när du kör. Det man kommer åt där är ändå bra, till exempel kan du enkelt se vilken av mackarna i närheten som har det lägsta bensinpriset.