https://www.mobil.se/appar/apptips-action-blocks-snabbgenvagar-till-rostkommandon
568710
Appar
falskt
Google-app

Apptips: Action Blocks – Snabbgenvägar till röstkommandon

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/action_blocks_bred.jpg?itok=ourYa1yH', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/action_blocks_bred.jpg?itok=TfTrUaiU', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/action_blocks_bred.jpg', w: 2000, h: 1407, title: ' ' },]
Tycker du att det är bökigt att ge röstkommandon till Google Assistant finns här ett alternativ.

Action Blocks är en ny app från Google och den låter dig skapa genvägar till vanliga kommandon på mobilens hemskärm, som du sedan kan komma åt med ett tryck.

Appen använder sig av Google Assistant, och de kommandon du kan använda dig av är i stort sett samma som du kan ge som röstkommandon till röstassistenten. Ett antal förslag finns som förval, till exempel sätta alarm, ringa samtal eller hitta vägen.

h

I praktiken fungerar alltså knappen som ett förinspelat röstkommando, och när du trycker på den vaknar assistenten och börjar bearbeta din förfrågan varpå du får önskat resultat. Du kan till och med diktera in din förfrågan precis som en förinspelad röstfråga.

Fördelen jämfört med att säga “Okej Google” är att du inte behöver hoppas på att Google uppfattat dig rätt. Ja, jag som är skeptiker till röststyrning ser egentligen enbart fördelar med detta tillvägagångssett samtidigt som jag tycker att det är oavsiktligt komiskt att man skapar ett pekgränssnitt för att slippa prata med röstassistenten. Varför inte bara använda mobilen utan att blanda in assistenten, liksom?

Mot detta kan man invända att poängen med Google Assistant inte huvudsakligen är röststyrning utan att det är en samlad punkt där du kan komma åt de flesta av mobilens funktioner i ett enhetligt gränssnitt, och Action Blocks ger dig nu ännu ett sätt att använda detta gränssnitt. Det kan aldrig vara fel.

Ämnen

 • Action Blocks

  Operativsystem:
  Android
  Version (Android):
  1.313026386
  Utvecklare:
  Google
  Pris (Android):
  Gratis
  Betyg
  7/10