https://www.mobil.se/appar/apptips-big-bang-ar
566886
Appar
Snygg men ytlig lektion i universums tillkomst

Apptips: Big Bang AR

Googles och Cerns Augmented Realty-app om Big Bang är i alla fall riktigt snygg.

Augmented Reality kan rent teoretiskt hjälpa till med lärandet, skapa nya möjligheter till visualiseringar. Men oftast, som här, blir det rätt mycket känsla av att man gjort det i AR för att man kan.

För visst är det koolt att hålla upp sin knutna hand framför mobilen, öppna den, och ut kommer det tidiga universum. Men det är mer koolt för att det går än för att det tillför något till den faktiska presentationen.

Men som en kortfattad presentation av Big Bang är denna app riktigt snyggt gjord, och det skadar ju inte att ha Tilda Swinton som berättarröst. Att kunna panorera runt i bilden bidrar också till känslan, även om det inte hade krävt augmented reality.

Den information som presenteras i appen är dock väldigt ytlig. Du tittar dig igenom presentationen av universums historia på ett par minuter. Det finns texter du kan klicka fram för fördjupning, men även de skrapar bara lite på ytan. Åtminstone de tycker jag borde ha gått lite mer på djupet. Som det är nu tror jag att även de milt intresserade av astronomi redan vet det som appen har att berätta, och är du mindre än så lär du kanske inte installera en app om Big Bang till att börja med.

Men snygg är den.

Ämnen

 • Big Bang AR

  Operativsystem:
  Android, Ios
  Version (Android):
  1.0
  Version (Ios):
  1.0
  Utvecklare:
  CERN
  Pris (Android):
  Gratis
  Pris (Ios):
  Gratis
  Betyg
  6/10