Brixtar

Apptips: Byt legorecept med varandra

Brixtar är en app för dem som vill ha nya idéer om vad de ska bygga av sitt Lego.

Publicerad Uppdaterad

En orsak till att Lego blivit en sån ikon inom leksaksvärlden är förmodligen att du både kan bygga fritt och skapa färdiga modeller. Det gör att även många vuxna ägnar sig åt Legobyggande och kanske köper lösa delar för att gestalta exakt sin kreation.

Har du gjort det kanske du vill dela med dig av ditt bygge. Eller så har du inte sån fantasi utan vill gärna ha inspiration från andra om vad du kan bygga med ditt Lego. I så fall kan appen Brixtar, som är något av ett socialt nätverk för Lego, vara av intresse. Förutom att hitta enskilda byggbeskrivningar, och få dem uppspelade som 3d-animering, kan du följa enskilda användare och deras byggprojekt.

Appen är kanske bättre lämpad för den vuxne som har Lego som hobby än för barn som vill ha nya byggförslag. Vi matar in artikelnummer på de Legomodeller vi äger för att på så sätt få ett bitbibliotek, men det visar sig ändå vara svårt att hitta exakta träffar på nya saker vi kan bygga med de bitar vi har. Sökfunktionerna för att hitta nya byggbeskrivningar är inte heller alltid helt lätta att använda.

Men har du ett livslångt intresse för Lego som du gärna vill dela med andra känns Brixtar som rätt forum för det.